Μνημόνιο: Εισαγωγή σε νοσοκομείο με 25 ευρώ - Κάθε συνταγή... 1 ευρώ!

Η εισαγωγή σε νοσοκομείο θα πληρώνεται με... 25 ευρώ, ενώ κάθε συνταγή που θα εκτελείται σε φαρμακείο με 1 ευρώ! Τα χρήματα αυτά θα ενισχύουν οικονομικά τον υπό πτώχευση ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα χρηματοδοτείται όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από την τσέπη των ίδιων των ασφαλισμένων.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, επεκτείνεται η συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας, ενώ σε λιγότερο από μήνα ο υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ αποκτά ένα ακόμη Ταμείο: το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), για το οποίο είχε ξεκινήσει επ αόριστον απεργία στα ΜΜΕ.

Ακόμη:

* Διπλασιάζεται από 1.1.2013 η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη (25 ευρώ από 12 ευρώ που είναι σήμερα).

* Μειώνονται δραματικά οι βασικοί μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών. Ο βασικός μισθός του Συντονιστή Διευθυντή θα ανέρχεται στα 1.665 ευρώ, του Διευθυντή στα 1.580 ευρώ, του Επιμελητή Α στα 1.513 ευρώ, του Επιμελητή Β στα 1.321 ευρώ και του Ειδικευόμενου στα 1.007 ευρώ.

* Η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη των Ασφαλιστικών Οργανισμών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1/12 του κονδυλίου που είναι εγγεγραμμένο στον ετήσιο προϋπολο9γισμό και αντιστοιχεί στη φαρμακευτική περίθαλψη. Δηλαδή, δεν θα υπερβαίνει τα 280 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης