Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο σύστημα υγείας

«Είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι. Ολη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέστηκε και πιέζεται, όμως αντέχει και θα αντέξει» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ιπποκράτειο όπου συνάντησε με νοσηλευτικό προσωπιπό. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι κι αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί.

Ακόμη ο πρωθυπουργός μίληαε για την ανάγκη ενός νέου συστήματος Υγείας, λέγοντας: "Όταν με το καλό, τελειώσει αυτή η περιπέτεια, όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας".

Αναφερόμενος στα εμβόλια που αναμένονται, στο σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών και στα fake news o πρωθυπουργός τόνισε «πόσο σημαντικό είναι τώρα που θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία να μιλήσουν πάνω από όλα οι ειδικοί, οι επιστήμονες για το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε όλοι το εμβόλιο.

Πρέπει να τονίσω ακόμη μια φορά ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν από την πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας αλλά κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω από όλα οι ειδικοί, οι γιατροί, για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης