Μητσοτάκης: Τα δεδομένα θα καθορίσουν τις ημερομηνίες εξόδου από την καραντίνα

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα», για την άρση της καραντίνας. 

Σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σημείωσε ότι «εκτιμούμε ότι τα πρώτα θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, πριν από τα τέλη του έτους».

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας:

«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα», πρόσθεσε επίσης, ενώ αναφερόμενος στην ατζέντα της συνεδρίασης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα θέματα, τα οποία θα συζητήσουμε δηλώνουν την επιλογή την οποία έχουμε υπερασπιστεί πολλές φορές: να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο».

Σχετικά με την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού rapid test, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μεγάλη επιτυχία, πρώτα και πάνω απ’ όλα της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί και στα ζητήματα που άπτονται του τομέα της Υγείας να παράγει η ίδια τεχνογνωσία και να μην είναι εξαρτημένη από εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών από το εξωτερικό». 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης