Μητσοτάκης: Μην ανοίξετε, θα υπάρξει ενίσχυση όλων των κλειστών επιχειρήσεων Απριλίου - Ποια μέτρα ανακοινώθηκαν

Ένα επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο με κυβερνητική εντολή, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πράγματι σήμερα ανακοινώθβηκαν τα εξής: οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών

Η κ. Πελώνη είχε δηλώσει: «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων; Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις; Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

- Χθες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Στην επικοινωνία αναφέρθηκε ότι η απόφαση ήταν των γιατρών και όχι της κυβέρνησης και ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης