Με μπλόκα παντού προειδοποιεί η ΕΛΑΣ τους εκδρομείς - Και ηλεκτρονικός έλεγχος των εγγράφων που θα επιδεικνύονται

Οι αστυνομικές δυνάμεις προειδοποιούν πως θα στηθούν μπλόκα παντού, ακόμα και σε παρακαμπτήριους οδούς και συμβουλεύουν τους οδηγούς να μην ξεκινήσουν την απόπειρα παραβίασης των μέτρων, γιατί όχι μόνο θα επιστρέψουν άπραγοι, αλλά κινδυνεύουν να δεχτούν και πρόστιμα.

Ηδη από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης έως την αντίστοιχη ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 220 αυτοκίνητα υποχρεώθηκαν σε αναστροφή προς την Αθήνα. Παρότι ο καιρός θα είναι ζεστός, η έκκληση των Αρχών είναι να μείνει ο κόσμος στις πόλεις και να περάσει το Πάσχα με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας. 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα διόδια των εθνικών οδών και τους παραδρόμους τους, σε ΚΤΕΛ και λιμάνια. Οσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μάλιστα, έως και το Μεγάλο Σάββατο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρούν και σε online ελέγχους της εγκυρότητας των βεβαιώσεων μετακίνησης, καθώς καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες περιστατικά με εκδρομείς που παρουσίαζαν μη έγκυρες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Οι βεβαιώσεις θα διασταυρώνονται με φορητούς σαρωτές εγγράφων σε πραγματικό χρόνο από την κεντρική ομάδα υποστήριξης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα έχει σχετική πρόσβαση σε δημόσιες βάσεις δεδομένων (όπως για παράδειγμα στην «Εργάνη») προκειμένου να καθίσταται εφικτός ο ουσιαστικός και πλήρης έλεγχος της ορθότητας και της γνησιότητας των στοιχείων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, το 24ωρο από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις, ενώ οι οδηγοί 170 οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή και γύρισαν πίσω. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης