Με κάμερες και μαγνητόφωνα η δίκη της Χρυσής Αυγής;

Θα υπάρξει ραδιοτηλεοπτική καλυψη της δικης της ΧΑ; Επ αυτού αναμένεται να αποφασίσει το δικαστήριο μετα απο αιτήματα που υποβληθηκαν κατα τη σημερινή διαδικασία.

Η εισαγγελέας της έδρας Α. Οικονόμου πρότεινε την απόρριψη του  αιτήματος εκφράζοντας την άποψη ότι δεν διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για δίκαιη δίκη, αντίθετα θέτει σε κίνδυνο και δυσχεραίνει την απονομή της Δικαοσύνης καθώς μπορεί να αλλοιώσει τη συμπεριφορά παραγόντων της δίκης.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επέμειναν πως ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος είναι απαραίτητη η ραδιοτηλεοπτική κάλυψης της διαδικασίας.

Επίσης, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να απορριφθεί και το αίτημα για την τήρηση ηχογραφημένων πρακτικών καθώς όπως είπε "δεν αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης".

Η πολιτική αγωγή αντέτεινε πως η τήρηση των πρακτικών είναι θέμα ουσίας γιατί καταγράφονται οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις με κάθε λεπτομέρεια υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως υπάρχει η σχετική υποδομή. " Ακόμη και στα ειρηνοδικία και τα διαζύγια ηχογραφούν τη διαδικασία" είπαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης