Μέσα στο Εφετείο ο Κασιδιάρης έξω οι Χρυσαυγίτες με κουκούλες

κασιδιαρης, δικη

Το Εφετείο αστυνομοκρατείται σήμερα όχι μόνο γιατί δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος αλλά και ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. 


Κι ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει φτάσει από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια, έξω από το Εφετείο υπάρχουν εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δυο συγκεντρώσεις. Έχουν περιοριστεί συμμετέχοντες σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ενώ πάνω στον προαύλιο χώρο του Εφετείου, είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και κάποιοι φορούν και κουκούλες.

Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.

Στο εδώλιο του Α' Μονομελές Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για να  αντιμετωπίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες της συνδρομής σε ληστεία, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ο βουλευτής της χρυσής Αυγής είναι κατηγορούμενος για την αιματηρή επίθεση σε διδακτορικό φοιτητή που σημειώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Υπενθυμίζουμε ότι το αυτοκίνητο του δράστη, που αναγνωρίστηκε από τις πινακίδες κυκλοφορίας, φέρεται να είχε νοικιάσει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σημειώνεται πως η δίκη του έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το επίμαχο διάστημα απουσίαζε στο εξωτερικό.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης