Μέισον: Η Ελλάδα δεν είναι μια τυχαία χώρα

Ο διάσημος δημοσιογράφος και συγγραφέας Πολ Μέισον γράφει στον Guardian: "Η Ελλάδα μπορεί να είναι σχεδόν χρεοκοπημένη, οι συνταξιούχοι της μπορεί να ζεσταίνονται με ξυλόσομπες σε παγωμένα σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά έχει παίξει σημαντικότερο ρόλο από την Γερμανία στην δημιουργία της Ευρώπης και της νεωτερικότητας.

Μπορεί να είναι στο κάτω μέρος της οικονομικής ιεραρχίας, αλλά η Ευρώπη υποτίθεται ότι είναι κάτι περισσότερο από μια οικονομία. Η Ελλάδα, όπως η Γερμανία, είναι μια ισχυρή κατάσταση του νου. Αν τα έθνη μετρώνταν από την περίοπτη θέση του πολιτισμού τους, ο ελληνικός πολιτισμός θα είχε ισότιμη θέση με τον τευτονικό ομόλογό του. Και αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την οικονομική σύγκρουση της θέλησης", τονίζει ο Μέϊσον.

Και συνεχίζει ο Μέισον: "Η απροθυμία της Γερμανίας να ηγηθεί της Ευρώπης είναι το παλιό πρόβλημα. Το νέο πρόβλημα είναι η αποδεδειγμένη βούληση της Γερμανίας να διαλύσει την Ευρώπη" (!)

"Η Γερμανία θα πρέπει να χειριστεί το θέμα με προσοχή - η υπόλοιπη Ευρώπη παρακολουθεί. Η λαϊκή αντίδραση των Ελλήνων στην κίνηση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα απειλεί να λάβει τον χαρακτήρα εθνικής εξέγερσης: μια επανάληψη της Μάχης της Κρήτης, όπου οι Ελληνες χάνουν στρατιωτικά, αλλά νικάνε ηθικά, με ανεπανόρθωτο κόστος για τον εισβολέα», καταλήγει ο Μέϊσον.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης