Μάσκες παντού, πρόστιμα σε πεζούς στις πλατείες, απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Ώρα για επώδυνες αποφάσεις στη χώρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, στη σκιά του αρνητικού ρεκόρ των 865 κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Ακόμη μάσκες παντού.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα θα αφορούν καταρχάς την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 3 (αυξημένη επιτήρηση).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από 1 έως τις 5 τα ξημερώματα. Συνεπώς, προσώρας δεν υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση να κλείνουν νωρίτερα από τις 12 τα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη 1 ώρα να αξιοποιείται για την επιστροφή των πολιτών στις κατοικίες τους. 

Ακόμη τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ θα προβαίνουν μέσω μεγαφώνων σε εντονότερες εκκλήσεις για απομάκρυνση, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωράνε σε προληπτική κατάληψη παρουσίας στις πλατείες.

Θα υπάρχει κλιμακωτή αστυνομική εγκατάσταση με το… μέτρο, δηλαδή θα καταλαμβάνουν με στατικές δυνάμεις περισσότερο χώρο από τους πολίτες για να τους εξαναγκάσουν να απομακρυνθούν.

Θα υπάρχει διαβούλευση με τους πολίτες, και σε περίπτωση αντιδράσεων θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων με παραδειγματικές προσαγωγές απέναντι στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Τελικό στάδιο η απώθηση με ήπια μέσα. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης