Λόγια ανθρωπιάς αντάλλαξαν Μητσοτάκης και Ερντογάν - Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία

Την αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξέφρασαν την Παρασκευή, σε συνομιλία τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο του φονικού σεισμού που έπληξε το Ανατολικό Αιγαίο. 

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Όποιες και αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι λαοί μας πρέπει να στέκονται ο ένας πλάι στον άλλον», είχε τονίσει από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης. 

Όπως ανέφερε μια ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου προέδρου, «η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες».

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες.

Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου Ερντογάν.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν στην Τουρκία, βάσει νεότερου απολογισμού, από τον σεισμό  που προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων στη επαρχία της Σμύρνης, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας.

Η AFAD ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης