Λυγίζει και το Athens Plaza

Μετά το King George που έκλεισε και το Μεγάλη Βρετανία που ανακοίνωσε σημαντική μείωση των κερδών του ήρθε και η σειρά του Athens Plaza, το οποίο πωλείται. Τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος που ήσαν η κορωνίδα της τουριστικής Αθήνας, εισπράττουν τις επιπτώσεις της ύφεσης και των καθημερινών σχεδών διαδηλώσεων. Θυμίζουμε ότι προ καιρού έκλεισε και το Εσπέρια λίγο πιο κάτω Σταδίου καθώς και τα τρία κεντρικά ξενοδοχεία της πλατείας Ομονοίας.

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας αναζητά επενδυτή ο οποίος θα μπορέσει να διαθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Η αρχική τιμή του ξενοδοχείου, πριν από την οικονομική κρίση, ξεκινούσε κοντά στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι το ποσό που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες έπεσε στα 150 εκατ. ευρώ.

Αλλωστε, όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες την αγορά, η χρονική περίοδος είναι εξαιρετικά κακή για την τοποθέτηση τόσο μεγάλων κεφαλαίων για ένα ξενοδοχείο, ακόμη κι αν το NJV Athens Plaza είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και σημαντικό brand στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Μαζί με το "Μεγάλη Βρετανία" και το "King George" αποτελούν τη χρυσή τριάδα των ξενοδοχείων της Αθήνας με ένδοξες στιγμές στο παρελθόν, αλλά και με πολλά προβλήματα τον τελευταίο καιρό. Αφενός η οικονομική κρίση και η πτώση του τουρισμού στην Αθήνα και αφετέρου τα συνεχή επεισόδια στο κέντρο και η πλήρης απαξίωσή του έχουν προκαλέσει μεγάλη μείωση στους τζίρους των ξενοδοχείων πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.

Το NJV Athens Plaza είναι φυσικά πέντε αστέρων και διαθέτει 159 δωμάτια και 23 υπερπολυτελείς σουίτες. Παράλληλα, λειτουργούν εστιατόρια, μπαρ και πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο. Το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο τέλος της δεκαετίας του '70 και ονομαζόταν Athens Meridien.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης