Λουφαδόροι (!), διεφθαρμένοι (!) και συνεπείς Δημόσιοι υπάλληλοι θα μπούν άμεσα σε εφεδρεία..!

εργαζομενοι

Διεφθαρμένοι, "λουφαδόροι" αλλά και... συνεπείς Δημόσιοι υπάλληλοι θα υπαχθούν στο καθεστώς εφεδρείας σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης.

Η πρότασή του κ. Στουρνάρα για το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας έχει περιλάβει νέο μοντέλο εργασιακής εφεδρείας, το οποίο θα εφαρμοστεί ως εξής:

  • Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα που θα υπαχθούν στο μέτρο θα παραμείνουν για τρία χρόνια σε καθεστώς εφεδρείας.
  • Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν το 65% του βασικού μηνιαίου μισθού τους.
  • Μετά την παρέλευση της τριετίας, αποχωρούν από το Δημόσιο.
  • Το μέτρο δεν αφορά όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ οι οποίοι και εξαιρούνται από την εφεδρεία.

Εξάλλου, χωρίς αξιολόγηση θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας όλοι οι υπάλληλοι με «προβληματική συμπεριφορά». Πρόκειται για 3.000 υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα ή έχουν διαταχθεί ΕΔΕ εις βάρος τους. Κατά προτεραιότητα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα τεθούν υπάλληλοι οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή κλείνουν, οι οποίοι διαθέτουν περιορισμένα τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εφεδρεία θα τεθεί και μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους επικαλούμενοι ψυχολογικούς λόγους ή αντίστοιχη ασθένεια.

Επίσης το μέτρο αφορά τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους είναι κοντά στη σύνταξη.

Μέσα στην επόμενη διετία 2013-2014 θα τεθούν σε εφεδρεία 35.000 με 40.000 υπάλληλοι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης