Κ. Μπακογιάννης: Η Αθήνα οδεύει γοργά προς μια νέα περίοδο ευημερίας

"Η αναβάθμιση του Δήμου Αθηναίων από την Moοdy΄s έγινε σε μια εποχή που οι τέσσερις βασικές δραστηριότητες της πόλης, Εστίαση, Τουρισμός, Ψυχαγωγία, Πολιτισμός, έχουν υποστεί πλήγματα από την πανδημία".

Η επισήμανση ανήκει στον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξη του στο Mega, ο οποίος εκτίμησε ότι η πρωτεύουσα θα ζησει το φαινόμενο της άμεσης ανάπτυξης, κάτι που θα επιφέρει πρόσθετα οφέλη στην πόλη. "Δείτε την Ομόνοια. Εκεί γίνονται σήμερα 20 νεα ξενοδοχεία", είπε.

Ο κ. Μπακογιάννης βεβαίωσε ότι πλέον ο Δήμος επιτυγχάνει σημαντικά πράγματα μέσα από πολλαπλής μορφής συνεργασίες και με τα στελέχη του σε εξαιρετική απόδοση.

Παράδειγμα: Την ώρα που λόγω πανδημίας το Παρίσι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις πνιγόντουσαν στην βρώμα λόγω των Lockdown, η Αθήνα είχε την ευκαιρία να είναι καθημερινά καθαρότερη ακόμα και αποστειρωμένη!

Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι σήμερα στην Αθήνα γίνονται έργα που δεν έγιναν ποτέ εδώ και 190 χρόνια. Είπε ακόμη:

- Ο Μεγάλος Περίπατος έχει ήδη πετύχει να έχει κυκλοφοριακή αποφόρτιση και μείωση διοξειδίου του άνθρακα. Στόχος να ενοποιηθεί με άλλους μικρότεορυς περίπατους της Αθήνας.

- Με βάση τον Μεγάλο Περίπατο θα υπάρξουν ενοποιητικές διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και πράσινο.

- Η Ακαδημία του Πλάτωνος διαθέτει χιλιάδες αρχαιότητες που θα ζήλευαν μεγάλα Μουσέια του κόσμου. Θα αναδειχθούν.

- Ο λόφος του Στρέφη έχει αποκοπεί από την πόλη. Τώρα με δωρεές ιδιωτών θα ενταχθεί. Μας λένε ότι τον... ιδιωτικοποιούμε λόγω των δωρεών! Αυτό έγινε και με την δωρέα στην Ομόνοια;

- Στον Λυκαβηττό θα ξανανοίξουμε το Θέατρο.

- Η διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας προχωρά κανονικά.

- Θα είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος στην Αθήνα. Στο τέλος της πρώτης θητείας θα έιναι ορατό το έργο που κάνουμε και τοτε θα αξιολογηθούμε, όπως θα μας αξίζει.

- Τίποτε δεν μπορείς να επιτύχεις αν δεν συνεργάζεσαι, δεν ενώνεις, δεν έχεις σχέδιο και δεν είσαι αποτελεσματικός. Μου ταιριάζουν οι συνεργασίες, μου ταιριάζει και η Αυτοδιοίκηση που είναι η ίδια η ζωή και την υπηρετώ πλέον 11 χρόνια.

- Οι πιο σκληροί κριτές είναι τα παιδιά μου. Το τι μου λένε για τα πεζοδρόμια δεν περιγράφεται.

- Στους πρώτους 20 μήνες είμαστε μέσα στους σχεδιασμούς μας, όμως, όλα θα φανούν σε δυόμισι περίπου χρόνια. Παράδειγμα: Το πάρκο του ΦΙΞ που ήταν σε εγκατάλειψη και το παραδίδουμε σήμερα το δουλεύουμε 16 μήνες. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης