Κύματα μεταναστών από Τουρκία προς Ελλάδα μαζί με ύβρεις

Νέα κύματα μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Αυτή τη φορά συνοδεύονται και με... ύβρεις όπως ότι έχουμε δολοφονήσει 30.000 μετανάστες - αυτό είπε ο Ερντογάν - ή ότιτους αφήνουμε να πνιγούν.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στη διάσωση μεταναστών από ναυάγιο ανοιχτά της Μυκόνου, ο κ. Οικονόμου σημείωσε «ότι πάνω από 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους μεσοπέλαγα διεσώθησαν μετά από ευρεία επιχείρηση υπό πολύ αντίξοες συνθήκες από το Λιμενικό Σώμα.

Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα. Να σημειώσω ότι ουδείς από το σύνολο των ανθρώπων που διεσώθησαν δεν έφεραν σωσίβιο , ενώ το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε δεν είχε κανένα σωστικό εξοπλισμό».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ο προέδρου, ο οποίος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε σε συνέδριο για το προσφυγικό στην Κωνσταντινούπολη είπε -μεταξύ άλλων ότι «σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν ή και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως πρόκειται για ανυπόστατες κατηγορίες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης