Κυψέλη: Χωρίς κλιματιστικό μέσα στον καύσωνα ζούσαν οι ηλικιωμένοι - Θερμοπληξία η πιθανή αιτία θανάτου

Μια θλιβερή ιστορία εκτυλίσσονταν από ότι φαίνεται για αρκετό χρονικό διάστημα, πριν από τον θάνατο του ηλικιωμένου ζευγαριού στην Κυψέλη, καθώς νεότερα στοιχεία από τον ιατροδικαστή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι ο 91χρονος πέθανε οκτώ ημέρες πριν τον εντοπισμό του, πιθανόν από θερμοπληξία.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο ηλικιωμένος βρέθηκε πεσμένος στο χωλ και γυμνός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εν μέσω καύσωνα το κλιματιστικό στο σπίτι δεν λειτουργούσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 90χρονη σύζυγός του παρέμεινε στο διαμέρισμα για άλλες έξι ημέρες πριν τελικά αφήσει και εκείνη την τελευταία της πνοή, 24 ώρες πριν οι Αρχές εισβάλουν στο διαμέρισμα μετά από παράπονα των γειτόνων για έντονη δυσοσμία.

Σημειώνεται ότι το άτυχο ζευγάρι δεν αναζήτησε κανείς παρά μόνο ένας ανιψιός, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους τηλεφωνικώς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1065, έχει δοθεί στη διάθεσή της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και συμβάλει θετικά σε περιστατικά αναγγελίας εξαφάνισης ηλικιωμένων αλλά και σε περιστατικά καταγγελίας κακομεταχείρισης, κακοποίησης ή παραμέλησης ηλικιωμένων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης