Κρήτη: Νεκρή η 44χρονη που είχε εμφανίσει θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της

Έχασε την μάχη για τη ζωή η 44χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, που είχε εμφανίσει θρόμβωση αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, η 44χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα το πρωί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι γιατροί προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε όλα τα τεστ που ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο προκειμένου να πιστοποιηθεί ο εγκεφαλικός θάνατος.

Τα τεστ ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα, στη συνέχεια ενημερώθηκε και επισήμως η οικογένεια και σήμερα το πρωί οι γιατροί αποσυνέδεσαν την άτυχη 44χρονη από τα μηχανήματα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr που επικαλείται τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας ενώ νωρίτερα οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν τους οικείους της.

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και πραγματοποίησαν τα test τα οποία και οδήγησαν στην απόφαση να αποσωληνωθεί η γυναίκα.

«Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

Η 44χρονη είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαϊου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη κεφαλαλγία που οφειλόταν στο σπάνιο σύνδρομο της θρομβοπενίας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης