Κορωνοϊός: 23 περιφερειακές ενότητες σε πορτοκαλί συναγερμό

Στις 23 ανέρχονται οι περιφερειακές ενότητες της χώρας που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, σύμφωνα με τον  Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την COVID-19 που ενεργοποιεί η κυβέρνηση.

Στο χάρτη οι 74 περιοχές της χώρας κατηγοριοποιούνται  ανάλογα με το επίπεδο των κρουσμάτων και την ανάγκη λήψης έκτακτων τοπικών μέτρων αποκτώντας  πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.

Ο χάρτης, ο οποίος είναι διαθέσιμος στο https://covid19.gov.gr - και η κατάταξη των περιοχών συνοδεύεται από μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την πρώτη μορφή του χάρτη, ο οποίος θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες λαμβάνοντας υπόψη 17 κριτήρια και τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες, 26 περιφερειακές ενότητες είναι χρωματισμένες με πράσινο χρώμα, και άρα βρίσκονται σε ετοιμότητα, 25 φέρουν το κίτρινο χρώμα, και άρα βρίσκονται σε κατάσταση επιτήρησης, 23 είναι βαμμένες με πορτοκαλί χρώμα, και άρα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ενώ καμία περιοχή δεν είναι χρωματισμένη με κόκκινο χρώμα.

Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση  για το πόσο μακριά είναι από το κόκκινο η Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απάντησε ότι «βρισκόμαστε μακριά».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής η οποία τροφοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων κρουσμάτων της χώρας εξήγησε πως «το μερίδιο της Αττικής στις διαγνώσεις παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης.

Είναι ωστόσο νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Θα περιμένουμε ακόμα μία εβδομάδα για να μπορέσουμε να το δούμε».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης