Κλειστοί οι δήμοι Τετάρτη και Πέμπτη στην Αττική

ΟΤΑ

Οι Δήμοι Αττικής κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Τετάρτη θα γίνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών με συμμετοχή και απορριμματοφόρων. Συγκεκριμένα θα γίνει συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το πορείο Εσωτερικών. Επίσης, σήμερα Τετάρτη το ΔΣ της ΚΕΔΕ συναντάται με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προεδρείο της ΚΕΔΕ του μετέφερε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η περικοπή κατά 60% των κρατικών εσόδων, των πόρων των λεγόμενων ΚΑΠ και η επιπλέον μείωση 30% από το φετινό προϋπολογισμό, οδηγεί στην πραγματικότητα τους δήμους σε χρεοκοπία, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι δήμοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να εκπληρώνουν τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις ούτε να παρέχουν την ανταποδοτική στήριξη στους πολίτες, αλλά, βεβαίως, ούτε και να πληρώνουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους.

Απευθύνουμε έκκληση για τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα, είπε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην ΚΕΔΕ, η οποία θα πάρει τις αποφάσεις της σύντομα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης