Κατασκευές τριών ελληνικών Σχολείων στο... Διάστημα

Τρία σχολεία της Ελλάδας, έπειτα από πολυετή έρευνα και σχεδιασμό, έστειλαν τις κατασκευές τους στο Διάστημα στις 11 Δεκεμβρίου, με τον περίφημο πύραυλο New Shepard ιδιοκτησίας της αμερικανικής αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin.

Ο πύραυλος ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος και πρόκειται για την έκτη φορά που επαναχρησιμοποιήθηκε για να κάνει ταξίδι στο Διάστημα, σηματοδοτώντας ένα ρεκόρ για την ολοένα και πιο ανερχόμενη διαστημική εταιρεία. Ωστόσο, το περιεχόμενο του πυραύλου είναι αδιαμφισβήτητα εκείνο που κάνει το έκτο αυτό ταξίδι ακόμα πιο ξεχωριστό.

Τα ελληνικά πρότζεκτ κατέληξαν στο «κατάστρωμα» του διαστημικού πυραύλου έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε το 2018. Μέσω του πανελλήνιου διαγωνισμού αεροδιαστημικής που διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, επιλέχθηκαν πέντε ομάδες μαθητών που κλήθηκαν να σχεδιάσουν πειράματα για αποστολή στο Διάστημα με στόχο την καταμέτρηση αντιδράσεων και φυσικών φαινομένων.

Τρία από αυτά –το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο, το ACS και το 1ο ΓΕΛ Ρόδου– επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο διαστημικό ταξίδι του Δεκεμβρίου, ενώ τα πειράματα των άλλων δύο σχολείων θα πετάξουν στις επόμενες αποστολές της Blue Origin τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2020.

Πλάι στα συναρπαστικά πειράματα των Ελλήνων μαθητών, με τον εντυπωσιακό New Shepard πέταξαν στις 11 Δεκεμβρίου και εκατοντάδες ταχυδρομικές κάρτες παιδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη – μια πρωτοβουλία που υιοθέτησε η ίδια η Blue Origin στο πλαίσιο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Λέσχης για το Μέλλον (Club for the Future). 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης