Κατακόρυφη άνοδος της πανδημίας παντού - Ανησυχία για το αν θα επιστρέψουμε σε επιβάρυνση των μονάδων Υγείας

Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ καλπάζει σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ,οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω εξάπλωση του κύματος με αρκετές χιλιάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση τον Αύγουστο, το οποίο, αν και προς το παρόν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τους νέους, δεν αποκλείεται να πλήξει και τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, επιστήμονες και πολιτεία τονίζουν την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα όσοι το έχουν αμελήσει ή διστάζουν, ενώ παράλληλα εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκταθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και σε παιδιά άνω των 12 ετών.  

- Η νέα μετάλλαξη κάνει οδυνηρά αισθητή την παρουσία της και στις ΗΠΑ, με τις νέες λοιμώξεις να αυξάνονται σε 46 πολιτείες, ιδιαίτερα στις μεσοδυτικές και στον Νότο, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, όμως, σημειώνεται και στη Νέα Υόρκη.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε χθες ότι περιμένει σημαντική αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες, έπειτα από αρκετούς μήνες ελάττωσής τους.

- Στην Ολλανδία, αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα παρουσίασαν εξωπραγματική αύξηση κατά 500%, όχι μόνο εξαιτίας της υπερμεταδοτικότητας του μεταλλαγμένου στελέχους, αλλά κυρίως λόγω της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της επαναλειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, εστιατορίων και μπαρ.

- Η Ρωσία για μία ακόμα φορά έσπασε κάθε προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων με 786 νεκρούς, τους περισσότερους από την αρχή της πανδημίας. 

- Η «Δέλτα» μαστίζει τα ασιατικά κράτη, που σημειώνουν καθημερινά νέα ρεκόρ λοιμώξεων, όπως συνέβη στο Βιετνάμ και στην Ινδονησία. 

- Η Βρετανία, που χθες κατέγραψε 42.302 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών, τα περισσότερα από τον Ιανουάριο, προετοιμάζεται για τη Δευτέρα, «ημέρα της ελευθερίας», που θα σημάνει την άρση όλων των περιορισμών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης