ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ Η ΕΡΤ: Παραποιήθηκε τίτλος στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων

Παραποίηση τίτλου κατά τη διάρκεια του χθεσινού κεντρικού της δελτίου με φωτομοντάζ καταγγέλει η ΕΡΤ, η οποία θα καταθέσει για το θέμα αυτό μήνυση.

Εδικότερα η ΕΡΤ καταγγέλει ότι το φωτομοντάζ έγινε στο ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, στο οποίο υπήρχε ο τίτλος "κρίσιμες επαφές για το χρέος". Σήμερα, αναφέρει στην ανακοίνωση, σε διάφορα blogs αναρτήθηκε το σχετικό βίντεο, στο οποίο όμως άγνωστος ή άγνωστοι είχαν παρέμβει με φωτομοντάζ και είχαν αλλάξει την τελευταία λέξη του τίτλου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Μια πρωτοφανή αθλιότητα σε βάρος της ΕΡΤ, διέπραξαν σήμερα "άγνωστοι", που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ιστοτόπων δικτύωσης (blogs), παραποιώντας με δόλιο τρόπο - μέσω φωτομοντάζ - τίτλο του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ (Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011) στις 21:00.

Η αήθης αυτή ενέργεια, που έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, φανερώνει το ποιόν των συγκεκριμένων ανθρώπων και το πώς αντιλαμβάνονται τις αρχές της Ελευθερίας του Τύπου, της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ Α.Ε. θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αυτής της απάτης σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με τη δουλειά των οποίων δεν μπορεί να παίζει κανείς. Εξάλλου, για κάθε κακόπιστο, και αυτό το δελτίο Ειδήσεων έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ www.ert.gr".

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης