Καταγγέλλει την άδικη διαγραφή του στο Γεωπονικό

Παράτυπη διαγραφή φοιτητή από Μεταπτυχιακό, καταγγέλει ο κ. Μηνάς Μπισμπίκης. Όπως γράφει αφορά την φοίτησή του σε Μεταπτυχιακό του «Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών», στο τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου» με τίτλο «Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων».

Σε επιστολή του αναφέρει: "Το εν λόγω πρόγραμμα έχει διάρκεια ενάμιση χρόνο, όπου ο ένας αφορά μαθήματα και ο μισός τη διπλωματική και την πρακτική. Εγγράφηκα τον 10/2018 με βάσει τις διαδικασίες που προβλέπονται. Διεγράφην επίσημα τον 2/2020. Κατά τη γνώμη μου άδικα. Έκτοτε, και εν μέσω Covid 19, έχω εξαντλήσει τα θεσμικά μέσα του κράτους, έχω προσπαθήσει πολύ, ωστόσο δεν βρήκα κάποια λύση/δικαίωση. Όλοι οι θεσμοί έχουν δηλώσει – με τον τρόπο τους – αναρμόδιοι.

Λίγα Λόγια: Από την αρχή των μαθημάτων έγινε σαφές ότι δεν θα γίνει ιδιαίτερα σοβαρή εκπαιδευτική διαδικασία. Ως φοιτητές οφείλαμε να ανεχθούμε την αεργία των καθηγητών μας αναντίρρητα και να προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε αυτής. Μην κατανοώντας την ύλη των μαθημάτων, αντιγράφοντας σωρηδόν, παραδίδοντας χαμηλότατου επιπέδου δουλειά, σε κάθε επίπεδο. Καλούμασταν να επιζητούμε το «Πτυχίο», με την ελάχιστη δυνατή γνώση/προσπάθεια. Από νωρίς αντέδρασα σε αυτό το κλήμα.

Πάντα με νόμιμα μέσα και ευπρέπεια. Όση μου επέτρεπαν οι δυστυχώς τραγικές συνθήκες. Εξέφρασα τη γνώμη μου για τα κακώς κείμενα, ανοιχτά προς τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου, πάντα προτείνοντας άμεσες λύσεις. Ο λόγος μου ήταν προφορικός και γραπτός, επίσημος και μη. 

Τελικά με διέγραψαν, κάνοντας κατάχρηση του Εσωτερικού Κανονισμού του Μεταπτυχιακού. Ομάδα καθηγητών φρόντισε να ‘’κοπώ’’ 3 φορές σε ένα μάθημα, γεγονός που δικαιολογούσε τη διαγραφή μου. Η αποτυχία μου στο μάθημα ήταν πλήρως άσχετη με την απόδοσή μου σε αυτό, γεγονός που δικαιολογείται με βάσιμους λόγους. 

Προηγήθηκαν από μέρους τους άρνηση επικοινωνίας, σκόπιμη κωλυσιεργία, απειλές για μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, πειθαρχικά συμβούλια παρωδία και γενικά πλήρως πολεμικό κλήμα. Από μέρους μου έγιναν 2 επίσημες καταγγελίες για τις πρακτικές. Στο επόμενο διάστημα έγιναν εντατικές προσπάθειες να ανατραπεί η Διαγραφή μου.

Η δικηγόρος μου, κ. Φιόνα Σφουντούρη απέκλεισε αμέσως την αγωγή στο Πανεπιστήμιο, λόγω του μακρόσυρτου και αναποτελεσματικού Διοικητικού Δικαστηρίου.

Στην παρούσα φάση καταγγέλλω τις συνθήκες που βίωσα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, την καταχρηστική και εκδικητική Διαγραφή που υπέστην, αλλά και την πλήρη απουσία ελέγχου που απολαμβάνουν οι Καθηγητές από την πολιτεία.

ΙΝFO: Για οποιαδήποτε πληροφορία Μηνάς Μπισμπίκης 6984252596 ή στο mail menasbsb@gmail.com.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης