Κακοκαιρία: Προβλήματα στην Αττική, αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν αργά το βράδυ στη χώρα μας εξαιτίας της πρόσκαιρης επιδείνωσης του καιρού που συνεχίζεται και σήμερα. 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό, που είχε διακοπεί νωρίς το πρωί της Πέμπτης λόγω πτώσης δένδρων. 

Μικροπροβλήματα καταγράφονται κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές. 

Τα περισσότερα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου κυρίως συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συνολικά στη χώρα, μέχρι το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχθεί 157 κλήσεις στην Αττική, την Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου χθες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις.

Αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας που αγνοείται από χθες το βράδυ, ενώ συνδράμει και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ ο περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης