Και πληρωμές σε ξένα νομίσματα δέχονται στον τουρισμό

Φτάσαμε και σε αυτό; Η οικονομική ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά το κλείσιμο των τραπεζών οδηγεί τουριστικούς επαγγελματίες στη Βόρεια Ελλάδα και σε νησιωτικούς προορισμούς του Αιγαίου στην απόφαση να δέχονται συναλλαγές με Βούλγαρους, Τούρκους και άλλους επισκέπτες στα εθνικά τους νομίσματα όπως λέβα, λίρες Τουρκίας κ.ά.

Αν και τα φαινόμενα είναι μεμονωμένα, είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Πάντως ο σύνδεσμος των γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτόρων DRV σε χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ακόμα και μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου οι πελάτες των τουριστικών πρακτορείων δεν εγκαταλείπουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια για την Ελλάδα και δεν ακυρώνουν τη διαμονή τους.

Αυτή τη στιγμή, συμπληρώνει, κάνουν διακοπές 200.000 έως 250.000 Γερμανοί στη χώρα μας ένας αριθμός που θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Επιπροσθέτως, η ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να αλλάξουν προς άλλους εναλλακτικούς προορισμούς οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών που έχουν γίνει για Ελλάδα μέσω tour operators.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης