Καιρός: Η κακοκαιρία χτύπησε τη Ζάκυνθο - Σήμερα η πιο δύσκολη ημέρα

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την σφοδρή κακοκαιρία η οποία πλήττει τη χώρα από χθες δημιουργώντας προβλήματα κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο και κυρίως σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά. Το επεισόδιο βροχόπτωσης βρίσκεται στην κατηγορία 3 σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι οποίοι αναμένουν ακόμη πιο έντονα φαινόμενα σήμερα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα κυριότερα προβλημάτα καταγράφονται στη Ζάκυνθο όπου κινδύνευσαν 50 Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο που πλημμύρισε καθώς χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε οικοτροφείο.

Απεγκλωβισμοί έχουν γίνει και από πλημμυρισμένα σπίτια ενώ έχουν κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στην Λιθακιά και το Βασιλικό με το ομώνυμο χωριό να έχει αποκλειστεί.

Επιχείρηση της πυροσβεστικής χρειάστηκε και στον Λαγανά όταν πέντε νεαροί και νεαρές αποφάσισαν να βγουν για βόλτα αν και η περιοχή είχε πλημμυρίσει.

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές της επικράτειας με την Τροχαία να προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης