Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 15 συλληφθέντες από την εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι 15 συλληφθέντες από τη χθεσινή εκκένωση του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, το οποίο είχε καταληφθεί λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Η εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για τις εξής πράξεις (όλες σε βαθμό πλημμελήματος): διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.

Οι πρώτες τέσσερις πράξεις είναι από κοινού, ενώ οι δύο τελευταίες συνδέονται με τα κοντάρια και τις ασύρματες συσκευές που βρέθηκαν στο σημείο της κατάληψης.

Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν την προβλεπόμενη από το νόμο αναβολή.

Την ίδια ώρα, έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, ενώ ισχυρή είναι παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία έχει παρέμβει πέντε φορές. 

Από τα 15 άτομα, που χθες το πρωί συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ, οι περισσότεροι δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου 6 άτομα είχαν κινητοποιηθεί για να γκρεμίσουν έναν τοίχο μέσα στο Ίδρυμα, ανέφερε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης