Θα επιτραπεί η κίνηση με αυτοκίνητο - Ποιες ελαφρύνσεις αποφασίζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει μέτρα τα οποια θα κινούνται σε δυο άξονες. Αφενός, στην τήρηση των μέτρων που έχουν αποτέλεσμα, την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των τεστ, όπου υπάρχει μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο.

Αφετέρου, λαμβάνοντας υπόψη και την κόπωση των πολιτών, κατεύθυνση είναι η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων με μικρή επίπτωση στην επιδημιολογική καμπύλη.

Το σκεπτικό πίσω από τις αλλαγές έγκειται στο ότι παρόλο τα κρούσματα είναι υψηλά, καθώς η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται σε ανοιχτούς χώρους για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στην ημέρα.

Έτσι, ένα σενάριο είναι να μετατοπιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 στις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα εξεταστεί το ωράριο για την υπόλοιπη εβδομάδα. Επιπλέον, αναμένεται να υπάρξει εισήγηση να επιτραπεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6 στο 13033. 

Παράλληλα, όσον αφορά τα καταστήματα, η πιθανότερη εκδοχή αφορά εισήγηση για άνοιγμα κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, το οποίο, ωστόσο θεωρείται λιγότερο πιθανό σενάριο

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης