Θάσος: Μαίνεται η δασική πυρκαγιά - Ενισχύονται οι δυνάμεις

Συνεχίζει από χθες το βράδυ το καταστροφικό έργο της η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λεύκη της Θάσου. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μέσα σε δύσβατη δασική περιοχή και οι φλόγες κατευθύνονται προς το Υψάριο, το ψηλότερο βουνό του νησιού.

Σύμφωνα με την τελυταία (12:15) ενημέρωση από την Πυροσβεστική, επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί:

  • Χθες το βράδυ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα, καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.
  • Σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής 30 πυροσβέστες και από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
  • Στην περιοχή μεταβαίνουν επίσης: 

- από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα  όχημα

- από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα

- από την Περιφέρεια Ηπείρου, 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα

Στις 06:25 το πρωί της Πέμπτης εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Κοίνυρα Θάσου προς ασφαλή κατεύθυνση. 

Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά οκτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν και δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης