Η τρόικα καταστρέφει την ελληνική βιομηχανία επιβάλλοντας τεράστια κόστη στην ενέργεια - Ανήμπορη η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί...

Η τρόικα κυβερνά την χώρα. Και είναι βέβαιον ότι έχει δυο στόχους ταυτόχρονα: Από την μια να εισπράξει τα αποθεματικά των Ελλήνων έναντι των δανεικών και από την άλλη να αλλάξει άρδην το οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Παράδειγμα: ι Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν 60% περισσότερο το ρεύμα και 33% το φυσικό αέριο σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές τους. Για ποιό λόγο η τρόικα αρνείται σθεναρά να επιτρέψει στην ελληνική βιομηχανία για παράδειγμα να ανασάνει;

Οι επιπτώσεις είναι συγκλονιστικές αφού εταιρείες πανίσχυρες και με διεθνή απήχηση, καταρρέουν, κλείνουν, ή υπολειτουργούν μη μπορώντας να ανταγωνιστούν επιχειρήσεις του χώρου τους που επειδή έχουν μικρότερο ενεργαειακό κόστος, έχουν ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.

Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι ενώ θέλει δεν μπορεί να μειώσει τις τιμές σε ρεύμα και αέριο αφού η τρόικα έχει ως πώτοστόχο να μην είναι ζημιογόνες οι εταιρείες ΔΕΗ και ΔΕΠΑ. (Παρά το μπαράζ αυξήσεων στις τιμές τους όμως, είναι σταθερά με ζημίες).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης