Η σωτηρία της χώρας θα έρθει όταν το 80% των φιλοευρωπαίων Ελλήνων σταματήσει την επιστροφή στη δραχμή που εχουν σχεδιάσει Λαφαζάνης και Καμμένος

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Χρειάστηκε να περάσουν 35 χρόνια μεταπολίτευσης με τους πολιτικούς να στήνουν ένα κομματικό - πελατειακό κράτος που με την αναξιοκρατία και την φαυλότητα, αδίκησαν πολίτες και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας για να φτάσουμε σε ένα δημοψήφισμα που ενώ το ερώτημα του, κανέναν δεν απασχολεί στα σοβαρά, έχει μετατραπεί σε απόλυτη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ των πολιτών.

Οι μισοί μοιάζει να θέλουν να τιμωρήσουν το παλιό πολιτικό καθεστώς, οι άλλοι μισοί τρέμουν την δραχμή που καταφθάνει με το "όχι" καταστρέφοντας την αγορά και δημεύοντας καταθέσεις και περιουσίες..

Το εντυπωσιακό είναι ότι το 80% και του "ναι" και του "όχι" λένε ναι στο ευρώ, αδιαφορώντας για την υπονόμευσή του από ένα πιθανό "οχι". Μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα υπάρχει ο λύκος που χαίρεται και είναι η αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη, αγκαλιά με τον ακροδεξιό Καμέννο των ΑΝΕΛ.

Είναι αυτοί που έχουν σε μόνιμη ομηρία τον Τσίπρα, δυναμίτισαν κάθε συμφωνία, επέβαλαν το δημοψήφισμα απειλώντας καταψήφιση της συμφωνίας στην οποία είχε σχεδόν καταλήξει η διαπραγματευτική ομάδα στις Βρυξέλλες.

Είναι επίσης αυτοί που μιλούν για σχέδιο Β και εννοούν την δραχμή, η οποία θα επιστρέψει από την ανάγκη το απένταρο κράτος να αρχίσει να πληρώνει.

Γνωρίζουν ότι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι ζήτημα ωρών να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των τραπεζών και η χώρα να ξεμείνει από ρευστότητα.

Το τι θα κάνουν είναι ήδη γνωστό. Δεν θα επιτρέψουν στον Τσίπρα να κλείσει συμφωνία - αυτό είναι το σχέδιο - και για να προλάβουν την κοινωνική εξέγερση θα ξεκινήσουν τη σταδιακή διάθεση υποσχετικών χρεογράφων, γνωστότερα ώς "I owe you" (IOU), δηλαδή «έχεις λαμβάνειν» αόριστης διάρκειας.

Τα IOU, θα ρευστοποιηθούν, μόλις η χώρα επιστρέψει σε οικονομική ισορροπία, με την είσοδο της δραχμής στο τραπεζικό σύστημα.

Η δραχμή θα έχει έρθει στο όνομα της αξιοπρέπειας και για να μην "εκβιαζόμαστε", ωστόσο τα επερχόμενα δεινά είναι απερίγραπτα και περιλαμβάνουν δελτίο στη βενζίνη και τα τρόφιμα, ελλέιψεις φαρμάκων, έκρηξη λουκέτων και ανεργίας, κουρέματα καταθέσεων, διακοπή όλων των δημόσιων έργων που θα γίνουν εργα - φαντάσματα, κατρακύλα του ΑΕΠ, υπολειτουργία ολόκληρης της χώρας κ.ο.κ.

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας η επιστροφή στη δραχμή, αλλά γιατί να μην εφαρμοστεί; Μήπως σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν θα ηταν να λέγαμε πριν λίγους μήνες ότι θα ήμασταν με άδεια ταμεία και κλειστές τράπεζες, κάνοντας δημοψήφισμα με ερώτημα που δεν ισχύει;

Η προσπάθεια να περάσουν την δραχμή οι Λαφαζανικοί - ΑΝΕΛ, θα φέρει φυσικά άγνωστης έκτασης κοινωνική εξέγερση όπου αυτό που μπορεί να αποτρέψει είναι να κινητοποιηθούν επιτέλους οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της συγκυβέρνησης που είναι και η πλειοψηφία.

Μόνο οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να σώσουν την πατρίδα και μέσα από αυτές θα πρέπει να ηγηθούν νεα άφθαρτα πρόσωπα, που να εγγυηθούν ότι πρόσωπα του παρελθόντος θα έχουν πάειν σπίτι τους αφήνοντας επιτέλους την Ελλάδα να προχωρήσει.

Τέλος θα είναι καθοριστική και η στάση των Ευρωπαίων που οφείλουν να καταθέσουν μια πρόταση ΑΝΑΣΑΣ που να επιλύει άμεσα τα τεράστια προβλήματα που βιώνει η χώρα.

          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης