Η μετάλλαξη "Δέλτα" φεύγει από την... Αθήνα και πάει επαρχία

Σε τέσσερις περιοχές παρατηρείται μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο λόγω της πανδημίας Αυτές είναι η Θράκη, η Πελοπόννησος, ο Βόλος και η Κρήτη> Προφανείς αιτίες είναι η επιστροφή των αδειούχων, οι επισκέπτες και η μη ορθή τήρηση των μέτρων και τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Πιο συγκεκριμλενα, υπάρχουν περιοχές, στις οποίες έχουμε μια σημαντική αύξηση όπως η Πάτρα, η Θράκη, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά έχουμε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα μεγάλη αύξηση, δηλαδή υπάρχει αυξημένη διασπορά. 

Αντίθετα υπάρχουν σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά είναι σταθερή στην κοινότητα, ενώ έχουμε -ταυτόχρονα- μείωση του πληθυσμού στην Αττική λόγω αδειούχων, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνες, μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από το στέλεχος Άλφα και ήδη έχει επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα υπάρχει πιθανότητα να έχουμε τον Αύγουστο πικ στη διασπορά του ιού, με τα κρούσματα να φτάνουν ακόμα και τα 4.000 – 4.500, με την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης