Η κυβέρνηση οδηγείται σε μεγάλο φιάσκο με τις τηλεοπτικές άδειες

Η διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών που ξεκίνησε εκδικητικά από τον κ. Παππά (θέλει να... τιμωρήσει τους νυν καναλάρχες για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι τόσο αδιανόητα απλό) θα καταλήξει να είναι η μεγαλύτερη "μεταρρυθμιστική πατάτα" για την κυβέρνηση.

Με μεθόδους παράνομους και αντισυνταγματικούς προσπαθούν να αλλάξουν το τοπίο αλλά η κατάληξη της παρακμιακής αυτής διαδικασίας έχει ήδη φτάσει στον πάτο:

* Διαγωνίζονται 4 κανάλια που έχουν ήδη άδεια, προγράμματα, εγκαταστάσεις, προσωπικό, ανοικτές υποχρεώσεις, συμβόλαια με χρονικούς ορίζοντες ετών, συμβάσεις με εργαζόμενους, εταιρείες και φορείς κ.ο.κ.

* Διαγωνίζονται άλλοι δυο που δεν έχουν τίποτε. Κατέθεσαν 30.000 ευρώ ένα παράβολο και χωρίς κανείς να γνωρίζει τίποτε για τις πραγματικές τους δυνατότητες και προθέσεις μπορεί να πάρουν άδεια! Θα είναι διαπλεκόμενοι; Θα έχουν πρόγραμμα σκουπίδι; Θα ευτελίσουν κι άλλο την τηλεοπτική καθημερινότητα των Ελλήνων; Μπορούν να το κάνουν δεν υπάρχει καμία δέσμευση από τον ψευτο-διαγωνισμό που να τους περιορίζει.

* Αυτοί που εμαφανίστηκαν να διεκδικούν άδειες δεν έχουν καμία πρηγούμενη εμπειρία με το αντικείμενο. Ένας κολητός εργολήπτης έργων που τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ τα παίρνει όλα και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού που ξεκίνησε με μια ιστοσελίδα και πέρασε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, ραδιόφωνο και τώρα ίσως κανάλι είναι όλοι κι όλοι οι συμμετέχοντες (μια ακόμη απόδειξη της παρακμής του εγχειρήματος)!

Αν αυτοί οι δυο πάρουν άδεια - κάτι πολύ πιθανό αφού το θέμα είναι μόνο οικονομικό - τότε θα βρεθούν εκτός χώρου ΤΡΙΑ κανάλια από τα 5 που ήδη εκπέμπουν και συνεχίζουν στην διαγωνιστική διαδικασία: Σταρ, Αντένα, Άλφα, Ε, Σκάι. Τότε ο κ. Παππάς θα δει μια μοναδικής ανικανότητας καταστροφή: Εκατοντάδες απολύσεις, χρέη απλήρωτα (κανόνια), οργή κυρίως των εργαζομένων αλλά και τα απορριφθέντα κανάλια να... λειτουργούν μέσω Nova και ΟΤΕ TV, διαδικτύου ή με περιφερειακές άδειες (περιμένοντας να αποκατασταθούν στις επόμενες εκλογές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη).

Το χειρότερο θα είναι ότι ξαφνικά οι Έλληνες θα βλέπουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ενώ όταν συγκρίνουν το πριν με το τώρα η νέα πραγματικότητα θα είναι φαιδρή και άκρως κακόγουστη.

Τότε θα διαφανεί ότι ο κ. Παππάς ενώ μπορούσε να δώσει κι άλλες άδειες (ας πούμε συνολικά 12) βάζοντας όμως προϋποθέσεις ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών ώστε ο ανταγωνισμός να βελτιώσει όλους, τι έκανε; Γύρισε την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση 50 χρόνια πίσω (όταν δεν υπήρχε...). Αυτό θα πληρωθεί και προσωπικά για τον ίδιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης