Η ΕΛΑΣ εντυπωσιάζει εξιχνιάζοντας όλα τα βαριά εγκλήματα στην χώρα - Συλλήψεις για τον φόνο του Καραϊβάζ

Η Ελληνικη Αστυνομία εντυπώσιάζει. Εξιχνιάζει όλες τις υποθέσεις βαριάς παραβατικότητας, πλέον και των μιαφόζικων χτυπημάτων που από την φύση τους είναι αδύνατον να βρεθεουν οι δράστες γιατί λείπουν τα κίνητρα

Τώρα η ΕΛΑΣ εξιχνιάζει τον φόνο του δημοσιογράφου Καραϊβάζ. Συνέλαβε δύο αδέρφια ελληνικής καταγωγής, που φέρονται να ανήκαν στην υποστηρικτική ομάδα των εκτελεστών.

Ειδικότερα, το δρομολόγιο διαφυγής του μαύρου σκούτερ, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, από τον Αλιμο έως την οδό Πέτρου Ράλλη, βοήθησε την ΕΛ.ΑΣ. να χαρτογραφήσει τις κινήσεις τους και να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ.

Συγκεκριμένα, από την εξέταση των βίντεο διαπιστώθηκε ότι, στη διάρκεια της διαδρομής, πλευρικά της μηχανής κινείτο ένα λευκό βαν, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ιδιοκτησίας της συντρόφου ενός εκ των συλληφθέντων.

Εκ των υστέρων οι αρχές διαπίστωσαν ότι το βαν, μαζί με το σκούτερ, βρίσκονταν στο σημείο της εκτέλεσης την παραμονή της δολοφονίας – οι αρχές εικάζουν πως αυτό έγινε προκειμένου οι δράστες να κάνουν κατόπτευση του χώρου.

Επίσης το λευκό βαν εικονίζεται σε βίντεο από την περιοχή την ημέρα της δολοφονίας, ενώ τη στιγμή της εκτέλεσης Καραϊβάζ τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων ήταν απενεργοποιημένα. Οι δύο άνδρες τα ενεργοποίησαν μετά τη δολοφονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο, που κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία, έχουν ποινικό παρελθόν και ήταν γνωστοί στις αρχές για ληστείες. Ο ένας, μάλιστα, ανήκε σε ομάδα εκβιαστών.

Στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα ακόμα δύο ατόμων, γνωστών για συμμετοχή σε ομάδα μπράβων της νύχτας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, ένας από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν είχε συμμετοχή στη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη. Υπεύθυνος για τη δολοφονία, στις 15 Μαΐου 2021, θεωρείται ο Χ. Κοντογιώργης.

Ο ένας εκ των αδερφών που συνελήφθησαν σήμερα ήταν φίλος του Μ. Καπίρη και φέρεται να δολοφόνησε τον Χ. Κοντογιώργη ως πράξη αντεκδίκησης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης