Η Δικαιοσύνη, μεγάλη ελπίδα σε αυτή την δύσκολη εποχή.

Δικαιοσύνη

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν οριστικά χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο άκρατος κομματισμός, η φαυλοκρατία, η οικονομική καταστροφή της χώρας για την αυτοσυντήρησή τους, επέφεραν ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στον απλό άνθρωπο και την εξουσία. Με το πολιτικό σύστημα να μοιάζει -όχι άδικα- με εχθρό, είναι η Δικαιοσύνη που κερδίζει αργά και σταθερά την θέση της απέναντι στούς ανθρώπους.

Τα δείγματα είναι πολλά και σημαντικά:

* Το κύκλωμα των απάνθρωπων εκβιαστών-τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίστηκε με την αυστηρότητα πού επέβαλε η κακοήθειά του. Οι δικαστικές αρχές διέταξαν προφυλακίσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μιλάμε για ένα βρωμερό κύκλωμα αδίστακτων ανθρώπων που δεν δίσταζαν πουθενά.

* Οι συλλήψεις φοροοφειλετών αντιμετωπίστηκαν με ένα μοναδικό πνεύμα δικαιοσύνης. Οι δικαστικοί έχοντας απολύτως κατανοήσει ότι πρόκειται για ανθρώπους που κατέστρεψε η ύφεση -μια ύφεση που κατέστρεψε το ίδιο το κράτος- δεν προχώρησαν σε προφυλακίσεις αλλά σε ορισμούς τακτικών δικάσιμων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό, μαζικό δείγμα αλτρουϊσμού.

* Σε μια επίδειξη "κινήσεων απεξάρτησης", η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά επενέβει με εισαγγελική έρευνα για τους τραπεζικούς δανεισμούς των κομμάτων, το ύψος του ελλείμματος της χώρας, τις "παρεμβάσεις" σε υποθέσεις φοροδιαφυγής κ.α.

Η Δικαιοσύνη είναι ο κορυφαίος χώρος για τον καθέναν μας . Εκεί, ο κάθε πολίτης αναζητά όχι μόνο το δίκιο του, αλλά ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Μια ανθρωπιά που αξ αιτίας του πολιτικού συστήματος, έχει χαθεί ακόμα και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη, μακράν του ασφυκτικού εναγκαλισμού των κομμάτων εξουσίας, λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας με έναν πραγματικά ανακουφιστικό τρόπο. Αυτό δεν πρέπει να χαθεί.

Τέλος δείτε λίγο τον "σοβαρό" Τύπο. Εφημερίδες "κύρους" παροτρύνουν για φυλακίσεις κατεστραμμένων, από την ύφεση,φορο-οφειλετών. Αγκαλιά με το πολιτικό σύστημα, ούτε αυτές έχουν την παραμικρή επαφή με την κοινωνία. Γι αυτό κλείνουν η μια μετά την άλλη. Δεν τις χρειάζεται κανείς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης