Η Γερμανία δεν κάνει βήμα πίσω - Αδιέξοδο;

Μοιάζει με αδιέξοδο. Είναι; Ήδη η Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι η Γερμανία απέρριψε το ελληνικό αίτημα για συμφωνία γέφυρα που θα έδινε περιθώριο τριών μηνών στην κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί νέους όρους για το πρόγραμμα διάσωσης.

Η εφημερίδα γράφει ότι η Γερμανία επιμένει ότι η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους όρους που συνδέονται με το ισχύον πρόγραμμα.

Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι, οι γενεσιουργές αιτίες που προκάλεσαν την κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη και όχι στη Γερμανία.

Ο κ. Σόιμπλε μιλώντας και στην γερμανική τηλεόραση είπε ότι όλα εξαρτώνται «από το αν η Ελλάδα συνεχίζει να είναι σε πρόγραμμα και αυτή τη στιγμή, τυπικά έχουμε ένα πρόγραμμα».

Διευκρίνισε ωστόσο ότι, «αν η Ελλάδα αυξήσει πάλι τον κατώτατο μισθό πάνω από το επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα είναι δύσκολο να το εξηγήσεις στους φορολογούμενους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι αυτό πρέπει να το χρηματοδοτήσεις εις βάρος του δικού σου προϋπολογισμού».

Η κυβέρνηση ήδη χαμηλώνει τους τόνους, προχωρά σε αποκλιμάκωση απαιτήσεων αλλά ο χρόνος σε λίγο θα δουλεύει εις βάρος της. Από την μια υπάρχουν ημερομηνίες ασφυξίας και απο την άλλη θα "κουράσει" αν δεν έχει σχέδιο και μόνο ζητά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης