Ερευνάται πρόσωπο υπεράνω υποψίας για τις μίζες Τσοχατζόπουλου

Πρόσωπο υπεράνω υποψίας ερευνά η οικονομική αστυνομία για τις μίζες... Τσοχατζόπουλου. Συγκεκριμένα ερευνάται ο ρόλος ενός 67χρονου Έλληνα επίχειρηματία στις μίζες που διακινήθηκαν γύρω από την προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR-M1.
 Το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος κατείχε σημαντικά πόστα σε τράπεζες κι επιμελητήρια, δεν έχει μνημονευθεί ξανά στην συγκεκριμένη υπόθεση κι η εμπλοκή του χαρακτηρίζεται «έκπληξη.


Οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν τις παράνομες δραστηριότητες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησαν το άνοιγμα λογαριασμού εταιρείας του 67χρονου σε ελληνική τράπεζα, στον οποίο εμφανίζεται να εμβάζεται μεγάλο χρηματικόποσό, μέσω υπόπτης υπεράκτιας εταιρείας.
Από την πλευρά του ο Έλληνας επιχειρηματίας δηλώνει:
«Είχα αναλάβει έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρω την κατασκευή μεταλλικών σκευασμάτων που σχετίζονται με τα αντισταθμιστικά ωφέλη των TOR-M1. Γνώριζα αρκετούς από τους αναφερόμενους σε αυτήν την υπόθεση. Όμως δεν προχώρησα σε καμμιά παράτυπη ή παράνομη ενέργεια. Επρόκειτο για απολύτως νόμιμη συναλλαγή. Τελικώς από αυτά τα πέντε εκατομμύρια ευρω έλαβα μόνο 850.000 ευρώ, γιατί η σχετική διαδικασία ματαιώθηκε. Έστειλα μάλιστα εξώδικά διαμαρτυρίας για αυτήν την επιλογή της εταιρείας...».
 
 
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης