Επαναλειτουργεί ο ξενώνας αστέγων του Πειραιά

Στην επαναλειτουργία του ξενώνα αστέγων προχωρά ο δήμος Πειραιά, προκειμένου να προσφέρει στέγαση και φιλοξενία, σε περίπου 40 άστεγους δημότες της πόλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων της πόλης, προχώρησαν στην υλοποίηση μιας ακόμα κοινωνικής δράσης, που αφορά στην επαναλειτουργία του ξενώνα αστέγων «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ».

Μετά την πλήρη ανακαίνιση του, ο ξενώνας θα είναι έτοιμος να προσφέρει στέγαση και φιλοξενία σε 40 άστεγους δημότες του Πειραιά.

Βασική επιδίωξη αποτελεί η ψυχοκοινωνική στήριξη και η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των φιλοξενουμένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονιμότητα της παραμονής τους.

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, με αφορμή αυτό το γεγονός δήλωσε: «Εμείς εδώ στον Πειραιά, θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος να μην έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό όταν το χρειάζεται, να μην έχει ούτε ένα κρεβάτι καθαρό να κοιμηθεί, να μην έχει γιατρό και φάρμακα. Πιστεύω ότι ο ανακαινισμένος ξενώνας αστέγων συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Η ΚΟ.ΔΕ.Π., με τις δράσεις της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πρωτοβουλίες και αποτελεί προτεραιότητα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε».

Σημειώνεται ότι πριν τρία χρόνια στον Πειραιά, για το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, που υπολογίζονταν σε περίπου 400, λειτουργούσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας. Σήμερα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους αστέγους αλλά είναι εμφανές ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά και δεν υπάρχει καμία υποστηρικτική δομή.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που είχε αναγνωριστεί και τιμηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έδινε την δυνατότητα στους άστεγους να περάσουν από εκεί να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να πάρουν καθαρά ρούχα και να συνομιλήσουν με ειδικούς.

Ο ξενώνας αστέγων «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ» βρίσκεται στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στην Πλατεία Ιπποδαμίας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210-4101753 και 210-4133187.

Σήμερα, ο δήμαρχος Πειραιά θα επισκεφθεί τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων γυναικών «Ο Λυτρωτής», ενώ τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης