Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Στον εισαγγελέα σήμερα ο ιερέας- Αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα χθες στη Μονή Πετράκη όταν ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες και έναν αστυνομικό την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο σε βάρος του.

Ο  37χρονος ιερέας συνελήφθη χθες μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. 

Θύματα του 37χρονου είναι οι μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Γουμενίσης, Κασανδρείας, Κηφισίας, Ζακύνθου και Γλυφάδας καθώς και ο αρχιμανδρίτης γραμματέας των συνοδικών δικαστηρίων και ο αστυνομικός που επενέβη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η  κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική.  Σοβαρότερη ήταν η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Κύριλλου, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει το μάτι του, όμως τελικά διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο δράστης αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, ο οποίος μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ και έχει λάβει εξιτήριο, ανέφερε πώς όλα συνέβησαν ξαφνικά. «Όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν γίνεται δεκτή η έφεσή του λόγω εκπροθέσμου και επικυρούται η απόφαση καθαιρέσεως τότε έγιναν όλα», είπε.

«Καθόταν απέναντί μας, σηκώθηκε να ακούσει την απόφαση και όταν την άκουσε άρχισε να μας ειρωνεύεται ότι λαμβάνουμε γραμμή από τον Μητροπολίτη του, τον Μητροπολίτη Βεροίας. Λέγοντας αυτήν την πράξη έσκυψε στην τσάντα που είχε δίπλα του και κρατώντας το βαρύ, δίλιτρο μπουκάλι και με τα δυο χέρια, έτσι ώστε να μην καεί ο ίδιος, έκανε ημικυκλικές κινήσεις ώστε να μας πετύχει όλους.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι είχε πρόθεση αλλά ήταν πολύ εύστοχος. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι έγινε αλλά όταν είδαμε τα άμφια να κοκκινίζουν και να καίγονται τότε τρέξαμε όλοι στις βρύσες για να ξεπλύνουμε το υγρό», πρόσθεσε ο Μητροπολίτη Καλλίνικος.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.

«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας», είπε επίσης.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς», είπε επίσης σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση.

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, και λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί», πρόσθεσε. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης