Ελπίζουν στους πελάτες της τελευταίας στιγμής

Οι εποχές που οι δημοφιλείς προορισμοί για τις διακοπές των Χριστουγέννων είχαν πληρότητα 100% μέρες νωρίτερα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Λίγες μόνο μέρες πριν και στα Ζαγοροχώρια η πληρότητα είναι μόλις στο 40%, μολονότι μειώθηκαν οι τιμές τόσο, που ξεκινούν από 30 ευρώ!

Σε όλα τα γνωστά σημεία της Ελλάδας ( Πήλιο, Αράχωβα κ.α. ) υπάρχει μεγάλη ανησυχία δεδομένου ότι η κατακόρυφη αυτή μείωση μπορεί να ανακοπεί μόνο από πελάτες που θα σπεύσουν τελευταία στιγμή. "Δεν κλείνουν δωμάτιο από το τηλέφωνο. Ρωτούν τιμές κι αυτό είναι όλο. Αν θα έλθουν, θα έλθουν την τελευταία στιγμή. Επίσης δεν υπάρχει πια το τετραήμερο. Έρχονται για δύο μέρες, σπάνια τρείς. Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν για τις γιορτές, ενώ θα πληγεί και η παράλληλη αγορά όπως ταβέρνες, καφέ κ.λπ.", δηλώνει στο molonoti.gr ο κ. Ντ. Δαφαλιάς πρόεδρος των ξενοδόχων στα Καλάβρυτα.



Ανησυχία υπάρχει και στα τουριστικά γραφεία. Αρκετές εκδρομές θα ακυρωθούν διότι δεν θα συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός συμμετασχόντων. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, τότε ο εσωτερικός τουρισμός εισέρχεται σε βαθιά κρίση για όλο το 2012. Ακόμα και η θερινή περίοδος θα ξεκινήσει αργότερα με αρκετά ξενοδοχεία να κλείνουν οριστικά.

Ηδη σε 18 ανέρχονται τα ξενοδοχεία που έχουν βάλει λουκέτο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ επίκειται το κλείσιμο ακόμη μιας μονάδας. Τα σχετικά στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε -με τη συμμετοχή και του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη- στο λόμπι του ξενοδοχείου 4 αστέρων JasoPrime, το οποίο σταμάτησε τη λειτουργία του στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσακίρης απέδωσε το κλείσιμο των μονάδων στην απραξία των αρμόδιων φορέων της πολιτείας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πλήρους υποβάθμισης και γκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας. Με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους, ανέφερε, αφήνουν ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Η πτώση του τζίρου σε μεγάλες επώνυμες εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας έφθασε σε ποσοστό 28% στο πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ ζήτησε από τον δήμαρχο της Αθήνας να ηγηθεί της προσπάθειας κινητοποίησης της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργών που διαχειρίζονται το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι τα προβλήματα των ξενοδόχων, είναι τόσο μεγάλα πλέον που ένας μεγάλος αριθμός τους σε όλη την Ελλάδα έχουν βάλει λουκέτο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης