Ελεύθερος (με σκληρούς όρους) ο Κ. Σακκάς

Ο Κώστας Σακκάς ελεύθερος έστω και με σκληρούς περιοριστικούς όρους. Ο Σακκάς μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Σακκάς από τις 17 Ιουνίου, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, από απεργία πείνας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης