ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ημέρες

Εντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους προβλέπονται για το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, για σήμερα Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη φτάνοντας μέχρι και τα 9 Μποφόρ. Υφεση των φαινομένων αναμένονται από την νύχτα, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το βράδυ, κυρίως στα δυτικά.

Την Κυριακή, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το βράδυ.

Τέλος, περαιτέρω επιδείνωση θα πραουσιάσει ο καιρός την Δευτέρα, με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Επίσης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής και της βόρειας χώρας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Μετ' εμποδίων εκτελούνται σήμερα, Σάββατο, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της χώρας λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια για Κυκλάδες. Τα κλειστού τύπου πλοία προς Αργοσαρωνικό ταξίδεψαν κανονικά, ενώ τα δελφίνια πάνε μέχρι την Αίγινα.

Από τη Ραφήνα, το πλοίο «Πηνελόπη» που αναχώρησε το πρωί για Κυκλάδες έφτασε μέχρι την Άνδρο, ενώ τα δρομολόγια προς Μαρμάρι εκτελούνται κανονικά, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο για Κέα και Κύθνο.

Τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές εκτελούνται κανονικά, εκτός της γραμμή Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα που είναι κλειστή.

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης