Εκατόμβη νεκρών μεταναστών από ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα

Η Ελλάδα προσπαθεί να διαχιριστεί δύο ναυάγια μετ μετανάστες, σε Κύθηρα και Λέσβο όπου έχδουν εντοπιστε  τουλάχιστον 17 νεκρά άτομα ενώ υπάρχουνι δεκάδες αγνοούμ

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Κοκκάλας, ανέφερε στο kathimerini.gr για τα δύο περιστατικά: «Είναι πολύ δύσκολες επιχειρήσεις και οι δύο και ειδικά αυτή στα Κύθηρα. Εκεί, έχουμε έναν κολπίσκο στον οποίο είναι δύσκολο να επιχειρήσουν σκάφη με τόσα πολλά μποφόρ, τα οποία πνέουν και στις δύο περιοχές ασταμάτητα από χθες το βράδυ. Στα Κύθηρα, οι ελπίδες είναι αναιμικές για να ανασυρθεί κάποιος ζωντανός».

Για τη Λέσβο, ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες ελπίδες. «Άνθρωποι στο νησί αναφέρουν πως από χθες το βράδυ είδαν ανθρώπους από το ναυάγιο στην ξηρά και έτσι έχουμε ακόμα ελπίδες για ζωντανούς. Έχουμε καιρό πάντως να δούμε τόσο πολύνεκρα ναυάγια και μάλιστα ταυτόχρονα», κατέληξε.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι – 16 νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής και ένα αγόρι – έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, εκτιμάται ότι επέβαιναν περίπου 40 άτομα.

Νέες γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι δέκα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται ότι τρεις εξ αυτών είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης