Εγκληματική ενέργεια ήταν τελικά ο σοβαρός τραυματισμός της 15χρονης στην Πάρο

Συγκλονίζουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 15χρονου κοριτσιού που είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένο σε παραλία της Πάρου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως χθες, γενετικό υλικό άγνωστου άνδρα βρέθηκε στο κορμί και στα ρούχα της κοπέλας, ενώ γύρω από τον λαιμό της εντοπίστηκαν εκχυμώσεις που προήλθαν από ισχυρή πίεση πιθανότατα με φουλάρι.

Επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις των γονιών της που από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για εγκληματική ενέργεια, τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών μαρτυρούν ότι στον τραυματισμό του κοριτσιού εμπλέκεται άγνωστος άνδρας που επέδειξε πρωτοφανή βιαιότητα στο παιδί, απορρίπτοντας οριστικά το σενάριο του ατυχήματος.

Οι αναλύσεις DNA συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί τυχόν αποτέλεσμα στα νύχια του κοριτσιού. Οπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, οι πρώτες ενδείξεις για ύπαρξη υλικού είναι θετικές. «Εξετάσαμε τη 15χρονη μετά το χειρουργείο στο Αττικό νοσοκομείο τη Δευτέρα, στον χώρο ανάνηψης των ασθενών. Εκεί πήραμε υλικό από τα διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ τα ρούχα της μας εστάλησαν από την Πάρο», τόνισε ο ιατροδικαστής.

«Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σώμα και στα ρούχα της μικρής ανήκει σε άντρα. Αυτό το εύρημα, σε συνδυασμό με τα κατάγματα και τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που δεν είναι συμβατές με απλή πτώση, αλλά και τις εκχυμώσεις στον λαιμό που παραπέμπουν σε ισχυρή πίεση από φουλάρι ή κάτι τέτοιο, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι τα ρούχα της 15χρονης βρέθηκαν διάσπαρτα σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η μαθήτρια.

Μετά και την ιατροδικαστική έκθεση, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν τώρα σε νέα βάση. Πηγές του «Εθνους» στην Πάρο ανέφεραν ότι αρχικά η τοπική Αστυνομία αντιμετώπισε το συμβάν σαν απλή πτώση της κοπέλας από τα βράχια και η διερεύνησή της παρέπεμπε σε... ερασιτέχνες. Οπως μας λένε αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί δεν συνέλεξαν προσεκτικά τα στοιχεία από την περιοχή, δεν πήραν καταθέσεις καν από όλους τους λουόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από το συμβάν, ενώ ακόμη και τα γεμάτα αίματα ρούχα της κοπέλας έσπευσαν να τα πετάξουν στα σκουπίδια!

Χρειάστηκε να σπεύσει στο νησί το κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής από τη ΓΑΔΑ για να ψάξουν ενδελεχώς την υπόθεση. Ηδη, έχουν πάρει περισσότερες από 60 καταθέσεις, ωστόσο κανείς δεν ξέρει ποια στοιχεία χάθηκαν στη Χρυσή Ακτή...

Για μάρτυρες
Εκκληση από την οικογένεια

«Γιατί τόση βία σε ένα παιδί; Η συνάντηση ήταν τυχαία ή είχε κανονιστεί; Τι προηγήθηκε του τραυματισμού;». Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά τα νέα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης. Οι αστυνομικές Αρχές καλούνται να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα και να αναζητήσουν τον άνδρα, του οποίου το βιολογικό υλικό βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα του κοριτσιού.

«Η ανεύρεση γενετικού υλικού, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα στοιχεία, αποδεικνύουν χωρίς αμφιβολία πως ο τραυματισμός της 15χρονης προέκυψε από εγκληματική ενέργεια.

Η οικογένεια απευθύνει έκκληση σε όποιον είδε ή άκουσε οτιδήποτε να προσέλθει άμεσα στις αστυνομικές αρχές και να βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας», δήλωσε στο «Εθνος» ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Δ. Κουσιουρής. Στο μεταξύ, κρίσιμη, αλλά ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση της 15χρονης που νοσηλεύεται στην Εντατική του «Αττικόν».

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης