Είκοσι χρόνια κρατά η ιστορία με τους αναξιόπιστους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο (και όμως συνεχίζουν)

Το τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια είναι σε όλους γνωστό αν και κανείς δεν μιλά με ονόματα και αποδείξεις. Το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο της δεκαετίας του 90 είχε ονομαστεί "παράγκα" μάλλον από την... καλύβα του μπαρμπα - Θωμά, το γνωστό μυθιστόρημα. Τότε στο παρασκήνιο πρωταγωνιστούσε ένας Θωμάς (Μητρόπουλος).

Ήταν τέτοιο το χάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο που όλη η Ελλάδα γνώριζε από τον Σεπτέμβριο ποιοι θα ανέλθουν κατηγορίες και ποιοι θα υποβιβαστούν. Το πως ήταν εύκολο: Σχεεδόν όλη η διαιτησία ήταν ελεγχόμενη με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να παίξει κανείς καθαρά.

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου ήσαν δυο. Ο ένας ήταν νεόκοπος τότε πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ που στην αρχή προσπάθησε με υγιή τακτική κάτι να κάνει. Όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να έχει καμία τύχη έκανε κάτι απλό: Εξαγόρασε την "παράγκα" και έγινε αυτός... μπάρμπα - Θωμάς. Με την πάροδο του χρόνου ήλεγχε τα πάντα οπότε:

α) Έφτιαχνε δυνατές ομάδες, αλλά τις προστάτευε με διαιτησίες ακόμη και στα... φιλικά, ενώ φρόντιζε να καταστρέφει και τις πορείες των αντιπάλων του.

β) Έπαψε να είναι αθλητικό το θέμα και έγινε οικονομικό. Μιλάμε για 20 εκατ. το χρόνο αν έπαιζε τσάμπιον λιγκ.

Το δεύτερο πρόσωπο της ιστορίας ήταν ο Βαρδινογιάννης (Τζίγγερ). Αρνήθηκε πεισματικά να στήσει δεύτερη παράγκα, συγκρούστηκε με τους πάντες γι αυτό και κάποια στιγμή έφυγε αφού έγιναν και διαδηλώσεις εναντίον του γιατί επέμενε να είναι... καθαρός.

Η συνέχεια είναι μια επανάληψη των παραπάνω. Τρεις τουλάχιστον ιστορικές ομάδες (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) μιλούν ξεκάθαρα για μια ΕΠΟ που ελέγχει την διατησία και διαμορφώνει αποτελέσματα υπέρ του Ολυμπιακού.

Και οι τρεις απειλούν να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα αν η ΕΠΟ δεν αφήσει την διαιτησία να λειτουργήσει απερίσπαστη.

Ο υπουργός Αθλητισμού Κοντονής συμφωνεί και απειλεί με διακοπή τους πρωταθλήματος (που θα άρχιζε την επόμενη εβδομάδα).

Και ο Ολυμπιακός τι λέει; Ιδού:

"... Στο τέλος της προηγούμενης περιόδου το ποδόσφαιρο γελοιοποιήθηκε πλήρως και ο Σύλλογός μας ήταν ο πλέον ζημιωμένος από τις απαράδεκτες αναβολές του τελικού του Κυπέλλου, που μας ανάγκασαν σε απραξία ενός μήνα.

Τώρα και πάλι ο κύριος Κοντονής είναι αποφασισμένος, για μια ακόμα φορά, να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League αλλά και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πληρώνει ακριβά το ποδόσφαιρο και προφανώς δε θέλει και δε μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στο τσίρκο του κ. Κοντονή και των υποβολέων του, αλλά σε ένα κανονικό πρωτάθλημα ευρωπαϊκής χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως αυτό προγραμματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές θα κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Συλλόγου".

Λέξη για την ταμπακιέρα. Ότι δηλαδή η ΕΠΟ ορίζει διαιτητές παντελώς αναξιόπιστους που θεωρούνται περίπου υπάλληλοι του Ολυμπιακού, όχι μόνο στα δικά του παιχνίδια αλλά και στα παιχνίδια των άλλων...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης