Δωρεά μαμούθ του ιδρύματος -Σταύρος Νιάρχος- 100 εκατ. ευρώ για απόρους

Άστεγοι

Το ποσό-μαμούθ των 100 εκατομμυρίων ευρώ προσφέρει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δράσεις και προγράμματα που θα αμβλύνουν το κοινωνικό κραχ και θα εξασφαλίζουν ελπίδα για το μέλλον. Η νέα δωρεά στοχεύει στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση (νεοάστεγοι, νεόπτωχοι, άνεργοι κλπ.) αλλά και στην εκπαίδευση των νεότερων γενεών, ως πρόληψη και επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος, δήλωσε:

Η κρίση ανατρέπει ταχύτατα δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης. Οχι μόνο επιδιώκουμε να προσφέρουμε άμεση ανακούφιση μέσω της χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής φροντίδας, αλλά θα επενδύσουμε και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα κρίση δεν θα καταδικάσει τις επόμενες γενιές.

Η δωρεά των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα εκταμιευθεί εντός μιας τριετίας και θα διοχετευθεί σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς για συγκεκριμένα έργα, με αυστηρά κριτήρια και συνεχή επιτήρηση. Μια πρώτη γεύση δίνουν τα πιλοτικά προγράμματα που στήνονται με την προηγούμενη δωρεά, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό διοχετεύεται σε δυο ΜΚΟ: στην οργάνωση «Αρτος - Δράση» για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας (γεύματα σε ιδρύματα και οικογένειες), όπως επίσης και στην «Praksis» για τρία Κέντρα Ημέρας Αστέγων στην Αττική και για το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας, που αντιγράφει αντίστοιχα προγράμματα στη Νέα Υόρκη και τη δυτική Ευρώπη, βοηθώντας οικογένειες που βρίσκονται ένα βήμα πριν χάσουν το σπίτι τους (άνεργοι που μένουν σε νοίκι, δανειολήπτες κλπ.).

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης