Δολοφονία Καραϊβάζ: Στον ανακριτή αύριο οι δύο συλληφθέντες

Την Τετάρτη (3/5) θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο.
Ο 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο, αναμένεται να δηλώσουν αθώοι, ενώ θα υποστηρίξουν πως ουδεμία σχέση έχουν με την εκτέλεση του δημοσιογράφου.


«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η συνήγορος ισχυρίστηκε τα εξής στο Mega:
«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω.  Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής» συμπλήρωσε.
Ήδη οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, εκτός από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία ενός πυγμάχου, ενώ από την ασφάλεια συλλέγονται στοιχεία για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και σε ποιο βαθμό, σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες στα Βριλήσσια και στον Γέρακα.


Σὐμφωνα με υψηλόβαθμά στελέχη της ΕΛΑΣ οι δυο συλλήψεις για τη δολοφονία του Καραϊβάζ, είναι μόνο η αρχή και γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να συλλέξουν στοιχεία και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο δηλαδή που έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συμβόλαιο θανάτου.


Τρεις ακόμη ύποπτοι που αναφέρονται στη δικογραφία, ο ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος στις φυλακές, φαίνεται πως μέχρι στιγμής συνθέτουν το παζλ της ομάδας που υπέγραψε και εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.
«Έρχονται νέες συλλήψεις, είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό» λέει ο Μαυροειδάκος


Θέμα χρόνου είναι να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τον Στράτο Μαυροειδάκο, γενικό γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Το μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία και για τους αξιωματικούς που χειρίζονται αυτή την υπόθεση είναι και πιστεύω ότι θα γίνει, δηλαδή είμαστε πολύ κοντά, να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός που λένε στην πιάτσα "έβαλε τα λεφτά στο τραπέζι" για ένα συμβόλαιο θανάτου, για έναν από τους ικανότερους αστυνομικούς συντάκτες της ελληνικής επικράτειας» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.


«Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις. Και για να κλείσει αυτή η υπόθεση και για να ησυχάσει και η ψυχή του Γιώργου. Δεν θα τον φέρει πίσω κανένας, αλλά νομίζω ότι θα δικαιωθεί η μνήμη του, να συλληφθούν όλοι όσοι είχαν συμμετοχή σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» συμπλήρωσε.


Παράλληλα υπογράμμισε ότι: «Φαίνεται ότι είναι από άνθρωπο του κοινού ποινικού δικαίου της νύχτας, συμμορίες που λυμαίνονται τη νύχτα τα τελευταία χρόνια και αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους. Νομίζω ότι κάποιο ρεπορτάζ του ή κάπου μεταξύ των ομάδων που σκοτωνόντουσαν, κάποια επαφή που μπορούσε να είχε ο Γιώργος και να γνώριζε κάποια πράγματα, τον έφερε σε αυτό το σημείο, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστούν ή να υπάρχουν στα χέρια του Γιώργου κάποιες αποδείξεις που να τους ενοχοποιούν. Και από τις νόμιμες επισυνδέσεις που γίνανε, φαινόντουσαν ότι μπορεί να φοβόντουσαν, που να μην ίσχυε κιόλας, ότι ο Καραϊβάζ είχε μιλήσει σε κάποιους αξιωματικούς της αστυνομίας για κάτι πράγματα που γνώριζε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης