Δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών για τη fake διαταγή που αναστάτωσε την ΕΛΑΣ

Δικογραφία σε βάρος δύο αστυνομικών σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την fake διαταγή ταξιάρχου που, όπως έγραψε χθες το protothema.gr, διακινήθηκε σε διαδικτυακές ομάδες που έχουν πρόσβαση αστυνομικοί και υποτίθεται ότι καλούσε τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας να κάθονται προσοχή στους αστυφύλακες και να συνεχίζουν την υπηρεσία τους μόνο όταν ακούν τo παράγγελμα «ημιανάπαυση».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Αστυνομία, σε βάρος των δύο αστυνομικών που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η πλαστή διαταγή:

astyfilakesΗ ανακοίνωση:

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο αστυνομικών, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, για υπόθεση νοθείας και ανάρτησης σε διαδικτυακή ομάδα διαταγής ανώτατου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η πράξη αυτή υπέπεσε στην αντίληψη του ανωτέρω Αξιωματικού, ο οποίος χθες (27 Φεβρουαρίου 2024) το μεσημέρι προέβη σε σχετική καταγγελία.

Ειδικότερα, ο ένας κατηγορούμενος παραποίησε το περιεχόμενο διαταγής, η οποία είχε εκδοθεί το προηγούμενο βράδυ, διατηρώντας ωστόσο τον τίτλο της υπηρεσίας, τον αριθμό πρωτοκόλλου, την ημερομηνία, τον υπογράφοντα και τον συντάκτη, ενώ ο έτερος κατηγορείται ότι την ανήρτησε στη διαδικτυακή ομάδα.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν αυτοβούλως και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και συκοφαντική δυσφήμηση, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης