Δικαίωμα στους φαρμακοποιούς να αλλάζουν τα φάρμακα

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών. Κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), συζητήθηκε ξανά το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων. «Αν το δείτε σωστά, θα αποφύγουμε βίαιες παρεμβάσεις και τις αλυσίδες φαρμακείων», τους είπε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, σπεύδοντας να προσθέσει ότι όσο βρίσκεται ο ίδιος σε αυτή τη θέση κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος πρότεινε να δοθεί στους φαρμακοποιούς το δικαίωμα της αντικατάστασης ενός φαρμάκου από άλλο ισοδύναμο, καθώς πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να δώσουν φάρμακα με πίστωση, τη στιγμή μάλιστα που τα Ασφαλιστικά Ταμεία καθυστερούν να πληρώσουν τους φαρμακοποιούς.

«Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ελλείψεις στην αγορά. Ούτε ασπιρίνη δεν έχουμε», τόνισε ο κ. Λουράντος.
Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι οι ελλείψεις είναι ορατές και είπε ότι το αίτημα των φαρμακοποιών είναι ευπρόσδεκτο. Με το θέμα - πρόσθεσε - θα ασχοληθεί η νομική υπηρεσία του υπουργείου.
  • Σημειώνεται ότι το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη. Μετά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του υπουργείου Υγείας που αφορά στην εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, με τη συμμετοχή διοικητών Νοσοκομείων και Ασφαλιστικών Οργανισμών.
Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης