ΔΕΗ: Σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων έκοψε το ρεύμα!

Ασύλο Ανιάτων

Όπως κατήγγειλε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΔΣ του Ασύλου κ. Ιωάννα Ηλιάδη, οι βαριά πάσχοντες βρίσκονται πλέον στο έλεος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Τα χρέη του Ταμείου (του τρέχοντος έτους και παλαιότερων ετών) αγγίζουν πλέον τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να «στραγγαλίζεται» η αξιοπρέπεια των ασθενών.

Σημειώνεται ότι το Άσυλο Ανιάτων παρέχει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν ανάγκη από συνεχή ιατρική φροντίδα, καθώς στο 80% των περιπτώσεων είναι κατάκοιτοι. Οι υπόλοιποι ασθενείς αντιμετωπίζουν κινητικά και νευρολογικά προβλήματα, τα οποία χρήζουν αυξημένης φροντίδας από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα

Η τραγική καθυστέρηση της εξόφλησης των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ έχει ως συνέπεια να στερέψουν τα όποια ταμειακά αποθέματα και να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι οι λογαριασμοί.

Το αποτέλεσμα είναι:

*Να μην έχουν σιτισθεί οι ασθενείς με κρέας εδώ και 1,5 μήνα, γιατί οι προμηθευτές κρέατος έχουν διακόψει την πίστωση προς το Άσυλο.

Ήδη, ο υποσιτισμός των ασθενών έχει αρχίσει να προκαλεί συμπτώματα και επιδείνωση της κατάστασής τους, ειδικά στους κατάκοιτους ασθενείς που έχουν ανάγκη από βιταμίνες, σίδηρο και λευκώματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές από την καθήλωσή τους στο κρεβάτι. Αρκετοί ασθενείς εμφανίζουν επίμονες κατακλίσεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, σοβαρή αναιμία, κ. λπ.

* Να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα καθημερινής χρήσης για κατάκοιτους και ανάπηρους ασθενείς, όπως αλοιφές, πολυβιταμινούχα σκευάσματα, κολλύρια, αντιμικροβιακά, γάζες, πάνες, κ. λπ.

*Να είναι απλήρωτοι οι 170 εργαζόμενοι  και γιατροί του Ασύλου Ανιάτων από τον περασμένο Μάρτιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωσή τη δική τους και των οικογενειών τους.

Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ

Σε αδιέξοδο βρίσκεται το Ίδρυμα, όπως υπογράμμισε  η κ. Ηλιάδη, η οποία πρόσθεσε ότι παρά τις εντατικές προσπάθειες κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες ώστε να βρεθεί λύση οι πόρτες παραμένουν ερμητικά κλειστές.

«Γι αυτό το λόγο επιδώσαμε στον ΕΟΠΥΥ εξώδικη διαμαρτυρία προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους ασθενείς. Παράλληλα, με επιστολές μας προς τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας τους ενημερώνουμε για την κατάσταση που επικρατεί. Το επόμενο μας βήμα θα είναι να απευθυνθούμε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς πλέον κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε η κ. Ηλιάδη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης