Δίωξη για κακουργήματα σε βάρος 48 ατόμων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Καρδίτσα

Σωρεία κακουργημάτων αποδίδονται σε βάρος 48 ατόμων για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας, η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και δωροληψίας, αλλά και πλημμελήματα, όπως δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η δικογραφία έχει ήδη ανατεθεί σε ανακριτή του Πρωτοδικείου Καρδίτσας, όπου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.

Η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει  αμέσως μετά την αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης